چطور بفهمیم تاچ شکسته یا ال سی دی ؟
در این بخش از اخبار سایت نویتات، به بررسی تفاوت های موجود میان انواع صفحه نمایش گوشی همراه میپرازیم و اینکه چطور بفهمیم تاچ گوشی شکسته یا ال سی دی آن. شما عزیزان می توانید سوالات خود را در قسمت کامنت ها مطرح نمایید.
برخی از سوالات متداول مطرح شده توسط کاربران در این باره عبارتند از:
- فرق تاچ و ال سی دی
- هزینه تعمیر ال سی دی
- ترمیم ال سی دی شکسته گوشی در منزل
انواع صفحه نمایش گوشی همراه
همانطور که میدانید دو نوع صفحه نمایش برای گوشی همراه وجود دارد که عبارتند از: LCD و OLED. البته این دو دسته از زیر دسته های دیگری نیز تشکیل شده اند و هر کدام از آنها نیز دارای نقاط قوت و ضعف و قیمت های ویژه خود هستند.
البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم که فهرست ارائه شده در این قسمت، کاملترین فهرست نیست اما با استفاده از این مقاله می توانید تفاوت موجود میان این دسته ها را به خوبی درک کنید.
صفحه LCD
صفحه نمایش LCD یا Liquid Crystal Display، رایج ترین صفحه به کار رفته در بازار است. در حالیکه صفحات OLED، بر بازار گوشی های همراه مسلط شده اند برندهایی نظیر سامسونگ و هواوی از صفحات LCD در گوشی های میانرده استفاده می کنند.
در واقع دو نوع صفحه ال سی دی وجود دارد که عبارتند از: TFT و IPS.
صفحه TFT LCD
صفحه TFT ارزانترین نوع LCD موجود در بازار است. این نوع LCD به گونه ای طراحی شده است که هر پیکسل در صفحه به خازن و ترانزیستور وصل می شود.
از نقاط قوت صفحه TFT می توان به نسبت کنتراست بالا و قیمت پایین اشاره کرد که این امر می تواند به کاهش قیمت گوشی نیز کمک کند. البته زاویه دید این صفحه، کوچک است و قابلیت رویت آن در نور مستقیم، ضعیف است.

صفحه IPS LCD
این صفحه نیز یکی از بهترین ال سی دی های موجود در بازار است و برندهای بزرگی نظیر اپل نیز از این صفحه نمایش استفاده می کنند و چشم انسان نیز نمیتواند پیکسل های مجزا را در صفحه تشخیص دهد.
صفحه SLCD
این صفحه در گوشی هایی مانند HTC به کار رفته است. یکی از نقاط ضعف این صفحات، این است که هیچ فاصله ای میان گلس بیرونی و سنسور تاچ وجود ندارد.
صفحات LED
این صفحه از لایه ای از مواد ارگانیک کربنی در بین آند و کاتد تشکیل شده است. در حالیکه اکثر OLED های مدرن در گوشی های همراه، AMOLED هستند اپل از صفحه نمایش OLED در آیفون X استفاده کرده که سوپر رتینا اچ دی نامیده میشود.
تفاوت بین تاچ اسکرین و ال سی دی
در اینجا به تعدادی از تفاوت های موجود میان تاچ و ال سی دی اشاره می کنیم:
1: پنل گلس- لایه فوقانی
2: تاچ اسکرین – در زیر پنل گلس و تلفیق شده با آن
3: صفحه LCD در زیر تاچ اسکرین
تفاوت اسکرین شکسته و ال سی دی شکسته
در صورتی که صفحه جلویی گوشی شکسته اما هنوز در حال کار کردن است می توانید خطوط شکستگی را در صفحه ببینید در اینجا تنها لازم است پنل گلس یا تاچ را تعمیر کنید.
در صورتی که گوشی همراه شما روشن نمی شود و هیچ تصویری را نمی توانید در آنجا مشاهده کنید لازم است LCD را تعمیر یا تعویض کنید. برخی دیگر از نشانه های شکستن ال سی دی عبارتند از: وجود نقاط مشکی رنگ بر روی صفحه. زمانی که ال سی دی شکسته شما می توانید از تاچ استفاده کنید اما صفحه، رنگی یا دارای نقاط تیره و مشکی رنگ است.
وقتی هم تاچ و هم ال سی دی آسیب دیده است هنوز هم می توانید از برخی از قسمت های تاچ استفاده کنید و برخی از قسمت های ال سی دی نیز ممکن است تصویر را نمایش دهند.